Образователни играчки

Образователни играчки

Продукти на страница:
Филтриране по

Всички филтри

Пол
Виж още Виж по-малко
Възраст
Виж още Виж по-малко
Цена
15 лв. 16 лв.
Марки
Виж още Виж по-малко
Всички филтри

Има 2 продуктa.

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Множество проучвания във времето доказват и потвърждават, че най-лесният начин за детето да възприема нова информация и да усвоява нови знания е именно чрез играта. Колкото по-занимателно, забавно, интересно и вълнуващо е изживяването на децата, толкова по-бързо успяват те да асимилират информацията и не просто да я наизустят, а да я разберат и запомнят за дълго. 

Именно с тази цел се създават и образователните игри и играчки за деца - независимо дали става въпрос за най-малките, за подрастващите или за учениците. 

Видове образователни играчки за деца

Практически всички играчки могат да се използват с образователни цели, в зависимост от начина на използване и интеракцията с детето. 

Съществуват обаче и такива модели, които са специално замислени и изработени с образователна цел, като например:

  • Детски карти, комплекти и пособия с различни теми и лайтмотиви
  • Детски пъзели и конструктори с образователни форми, цифри и букви
  • Магнити и магнитни дъски с различни комплекти от елементи
  • Дъски за писане, рисуване и чертане
  • Образователни книжки за четене, оцветяване и решаване на задачи
  • Интерактивни образователни играчки като детски таблети и лаптопи
  • Образователни игри с въпроси, гатанки, интересни факти и др. 

В интернет има и много образователни клипчета и анимационни филми, в които обаче информацията се възприема пасивно и игровият елемент често липсва. Ето защо, експертите са единодушни, че активните игрови занимания помагат много повече както в образователните цели, така и в правилното речево, моторно и психо-емоционално развитие на детето. 

Образователни играчки

От каква възраст са подходящи образователните играчки?

В зависимост от вида, замисъла и дизайна си, образователните играчки могат да се използват през различни периоди от развитието. За най-малките образователна е дори активната гимнастика, която създава представи за света наоколо, за причинно-следствените връзки и за начините за взаимодействие със света.

Образователните тихи книжки, първите пастели за рисуване и игралните центрове за бебета са следващата фаза, а след нея идват и всички изброени по-горе видове играчки, които по някакъв начин помагат на детето да добие нови знания и умения.

Класическите образователни играчки за писане на букви и цифри можете да започнете да предлагате на детето си между 4 и 6 години, когато то вече ще прояви интерес към материята. 

играчка за момиче Образователни играчки

Каква е разликата между интерактивните и образователните играчки?

Когато говорим за детски играчки, образователни и интерактивни модели често си приличат толкова много, че създават объркване в потребителите. Всъщност, интерактивните играчки често са и образователните, а образователните играчки често са и интерактивни.

Разликата е проста: в интерактивните играчки основният елемент е занимателния - основната цел е детето да се забавлява, а образователните функции са просто бонус. В образователните играчки, от друга страна, основната цел е усвояването на нови знания и умения, а интерактивният дизайн е просто начин за постигане на целта.

Или иначе казано - макар и често да изглеждат по един и същи начин, тези пособия просто са създадени с различна цел. 

играчка домино

Как да изберете образователни играчки за детето си?

Изключително важно е да подбирате за детето си образователни пособия, които съответстват на възрастта и степента му на развитие. Ако избързвате твърде систематично и твърде настоятелно е възможно да постигнете обратен ефект - така реално искате детето да овладее “висшия пилотаж” без да има необходимите за целта основи.

Разбира се, трябва да се водите и от интересите, които самото дете демонстрира. Ако използвате пособия с любимите му теми, анимационни герои, занимания и картинки, то вероятността да възприеме информацията значително се покачва. 

В нашия онлайн магазин за детски стоки на едро ще откриете качествени, безопасни и разнообразни продукти, които ще ви помогнат да посрещнете нуждите на децата по най-добрия начин. Достатъчно е да подберете, да поръчате и да се насладите на резултата!


Често задавани въпроси

Как доставяте продуктите си на едро?

Поръчките на едро могат да се доставят до офис или адрес с лицензиран куриер, както и да бъдат натоварени на място от нашия склад. Складът ни се намира в близост до гр. София, а товаренето на място се случва със собствен транспорт в предварително определен ден и час. 

Какви са цените на едро?

Ценообразуването при поръчка на образователни играчки на едро се определя от размера на поръчката и разплащателната схема. Стандартното намаление на Zizito варира в диапазона от 30% до 34% спрямо препоръчаната цена на дребно на производителя. 

Има ли отстъпки за продажби на едро?

В компанията е разработена специална бонус система за начисляване на до 3% допълнителна отстъпка, която се прибавя към стандартното намаление от 30-34% за пазаруване на едро. Тази отстъпка се начислява за определени по-високи стойности на еднократни поръчки и генериран годишен оборот. 

Защо да изберем партньорство със Zizito?

Zizito гарантира за качеството, безопасността и произхода на всички произведени и дистрибутирани стоки, като по този начин печели доверието както на корпоративните си партньори, така и на крайните потребители. 

В допълнение с изгодните финансови условия и гъвкавите разплащателни опции, компанията се превръща в предпочитан партньор на много бизнеси в страната и по света. 

Продуктът е добавен към желани продукти