Интерактивни играчки

Интерактивни играчки

Не са намерени продукти

Докато бебето ви се превръща в малко дете, то ще използва различни видове играчки - интерактивни, занимателни, спортни, творчески, плюшени и т.н. 

Всяка една група има своята роля за развитието на уменията и възприятията на най-малките, но именно интерактивните играчки са тези, които успяват да станат едноличен фаворит на децата.

Какво представляват интерактивните играчки?

Думата “интерактивен” произлиза от английското “interaction”, което в буквален превод означава “взаимодействие”. Това именно може да ни даде най-краткия отговор за характера на този вид детски играчки - те са създадени така, че да “общуват” с детето на принципа на причинно-следствената връзка.

Независимо дали става въпрос за натискане на бутон, за гласова команда, за дистанционно управление или за друг вид взаимодействие - всички продукти в тази категория са проектирани да реагират на извършено действие. Реакцията може да е всякаква - от звуци и светлини, до движение, плач, говор и т.н.

Тези функции могат да имат механично или електрическо задвижване. Типичен пример за механичното са “плачещите” кукли със сълзи от вода, а за електрическото - музикалните или ходещите играчки.

Интерактивни играчки за деца

За каква възраст са предназначени интерактивните детски играчки?

Категорията на интерактивните играчки за деца е толкова богата, че може да обхване буквално всички възрасти - от кърмаческата до тийнейджърската. 

Може би първите “интерактивни” играчки на бебето са въртележките за кошара и нощните лампи, които се активират от звук над определени децибели. Разбира се, в началото те ще реагират най-вече на плач. С времето, обаче, децата бързо осмислят механизма на активиране и започват да го постигат съвсем съзнателно.

В по-нататъшни етапи, на дневен ред идват интерактивните играчки, разказващи приказки на български език, активните маси за игра, механичните домашни любимци и т.н.

За порасналите деца се предлагат различни по-сложни роботи, дронове и т.н.

Дизайн, функции и материали за изгработка

Точно както възрастовия диапазон за употреба, разнообразието от дизайни и функции на интерактивните играчки е практически без ограничения. 

Част от опциите, които можете да откриете онлайн и във физическата търговска мрежа включват:

 • Детски игрални центрове със звуци и светлини;
 • Ходещи, пеещи, говорещи или “разговарящи” играчки;
 • Играчки, изпълняващи гласови команди на различни езици;
 • Детски версии на телефон, компютър и таблет;
 • Образователни играчки за чуждоезично обучение;
 • Играчки, реагиращи на движение, звук, допир и т.н.

Колкото повече и по-сложни функции има една интерактивна играчка, толкова по-висока е нейната пазарна цена. Роля в ценообразуването играят и материалите за изработка, които са най-често пластмаса, плюш и различни видове електроника. 

Интерактивни играчки

Защо е важно детето да има интерактивни играчки? 

Предимствата за развитието на детето при игра с интерактивни играчки могат да бъдат систематизирани както следва:

 • Подобряване на двигателните умения и фината моторика;
 • Формиране на разбиране за принципите на причинно-следствената връзка;
 • Стимулиране на когнитивните способности и паметта;
 • Развитие на креативността и въображението;
 • Стимулиране на чувството за разбиране и емпатия;
 • Подобряване на уменията за комуникация и др.

Според вида на интерактивната детска играчка, тя може да има и конкретна образователна цел. Чрез нея детето може да придобие знания за човешкото тяло, природата, животните, различните професии, различните роли в обществото и т.н. 

В онлайн магазина на Zizito ще откриете богат набор от качествени и 100% безопасни интерактивни играчки, които гарантират забавлението на детето, докато стимулират правилното му физическо, когнитивно и емоционално развитие.

Интерактивна кукла за момиче


Често задавани въпроси

Как доставяте продуктите си на едро?

Доставката на продуктите на едро може да се случи с помощта на куриер или чрез организирано товарене на място от нашия склад в близост до София. Начинът на доставка се фиксира според желанието на клиента при оформяне на поръчката. 

Какви са цените на едро?

Zizito предлага атрактивни цени на едро, достигащи до 34% намаление спрямо препоръчаната от производителя пазарна цена на дребно. Точният размер на отстъпката се определя чрез двустранно споразумение и спрямо фактори като размер на поръчката и избран срок за разплащане. 

Има ли отстъпки за продажби на едро?

В Zizito е разработена специална бонус система за отстъпки, начисляващи до 3% допълнително намаление към стандартното намаление за пазаруване на едро. От тази бонус система могат да се възползват както клиенти, завършили еднократна поръчка на по-висока стойност, така и редовни клиенти, генерирали високи стойности на годишния оборот.

Кои са най-продаваните продукти в категорията на интерактивните играчки?

На най-голямо внимание сред децата и техните родители се радват куклите-бебета с различни функции, следвани от интерактивните домашни любимци, играчките с дистанционно управление и детските игрални центрове със звуци и светлини. 

Защо да изберем партньорство със Zizito?

В работата си, ние се водим от три основни цели: 

 • Да предлагаме най-доброто съотношение между цена и качество;
 • Да гарантираме отлични условия за бизнеса;
 • И да гарантираме 100% безопасност за децата и техните семейства.

Това превръща Zizito в предпочитан доставчик на едро за много български бизнеси, които целят стабилно развитие в комбинация с лоялно, дългосрочно сътрудничество. 

Продуктът е добавен към желани продукти